|
|
|
 | Sillijäädyke
(alkupaloiksi neljälle, kuudelle)
- 120 g smetanaa
- 2 liivatelehteä
- tilkka sillin lientä
- 1½ dl pienenpieneksi silputtuja matjessillifileitä
- ½ dl salottisipulisilppua
- ½ dl tuoretta ruohosipulisilppua
- ripauksittain mustapippuria
- 1 dl kuohukermaa
Lisäksi:
- kaunis kupera salaatinlehti/ syöjä
- 12 viiriäisen munaa
- runsaasti tuoretta vihanneskrassia
Pane liivatelehdet likoon kylmään veteen. Sekoita smetana kulhoon ja sekoita notkeaksi.
Kuumenna pienessä kattilassa tilkka sillin lientä ja ota kattila liedeltä. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet heti kattilaan ja sekoita. Liivate sulaa saman tien. Anna jäähtyä hieman ja lisää notkea seos nauhana smetanan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada kulhoon sitten silputtu silli sekä salotti- ja ruohosipuli. Mausta seos vastajauhetulla mustapippurilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se kevyesti smetanaseokseen. Huuhtele sopiva astia kylmällä vedellä ja kaada seos siihen. Peittele ruoka hyvin ja vie kylmään hyytymään. Sillijäädyke on hyvä valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä.
Asettele salaatinlehdet lautasille ja nosta pesään kaunis keko sillihyydykettä. Koristele munanpuolikkailla ja vihanneskrassisilpulla.
Alkuperä: Mysi Lahtinen, Juhlat
|  |
|
|
|
|
2668699 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|