Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Silli-munakokkeli   • Pikkutontun joulusilli   • Sinappisilli   • Silli à la russe   • Sillijäädyke   • Sillikakku   • Sillipullat   • Sillitartar   • Seilorin sitruunasilli   • Munasilli   • Sillipaistos   • Currysilli   • Silli paprikakastikkeessa   • Sillihakkelus   • Matjesilliä kirpeässä kastikkeessa   • Glögisilli   • Kenraalin sillimousse   • Silli lasimestarin tapaan   • Sillikaviaari II   • Smetanasilli Mannen tapaan   • Boysilli parfait   • Yömyöhä neljälle   • Silliä ja perunaa   • Aamusilli   • Sillijäädyke II   • Sillileipä à la russe   • Foliossa paistettu silli   • Kapteenin sunnuntaisilli   • Lämmin sinappisilli   • Sillitikut   • Sherry-silli   • Inkivääri-omenasilli   • Maustesilli   • Nopea sinappisilli   • Silliperunapalat   • Silli majoneesikastikkeessa   • Sillijäädyke III   • Terheniemen smetanasilli   • Venäläinen silli   • Sillivati marinoitujen sipulien kera   • Joulukalaa mausteliemessä   • Matjessillicoctail   • Sillisalaatti flaamilaiseen tapaan   • Janssonin pannari   • Sillitartar   • Silligratiini   • Kookoscurry-sillipata   • Sillikaviaari   • Sillijäädyke 

Sillijäädyke



(alkupaloiksi neljälle, kuudelle)

  • 120 g smetanaa
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka sillin lientä
  • 1½ dl pienenpieneksi silputtuja matjessillifileitä
  • ½ dl salottisipulisilppua
  • ½ dl tuoretta ruohosipulisilppua
  • ripauksittain mustapippuria
  • 1 dl kuohukermaa
    Lisäksi:
  • kaunis kupera salaatinlehti/ syöjä
  • 12 viiriäisen munaa
  • runsaasti tuoretta vihanneskrassia

Pane liivatelehdet likoon kylmään veteen. Sekoita smetana kulhoon ja sekoita notkeaksi.
Kuumenna pienessä kattilassa tilkka sillin lientä ja ota kattila liedeltä. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet heti kattilaan ja sekoita. Liivate sulaa saman tien. Anna jäähtyä hieman ja lisää notkea seos nauhana smetanan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada kulhoon sitten silputtu silli sekä salotti- ja ruohosipuli. Mausta seos vastajauhetulla mustapippurilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se kevyesti smetanaseokseen. Huuhtele sopiva astia kylmällä vedellä ja kaada seos siihen. Peittele ruoka hyvin ja vie kylmään hyytymään. Sillijäädyke on hyvä valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä.
Asettele salaatinlehdet lautasille ja nosta pesään kaunis keko sillihyydykettä. Koristele munanpuolikkailla ja vihanneskrassisilpulla.

Alkuperä: Mysi Lahtinen, Juhlat



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2668699
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net