|
|
|
 | Silli lasimestarin tapaan
3 kokonaista tai 6 sillifilettä
Liemi
- 1 rkl valkopippuria
- 1 rkl maustepippuria
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 4 laakerinlehteä
- 5 dl vettä
- 3,5 dl sokeria
- porkkana viipaloituna
- punasipuli renkaina
- keltasipuli renkaina
- 3,5 dl etikkaa
- pala piparjuurta
- Keitä mausteita ja sokeria noin 15–20 minuuttia. Lisää vihannekset ja keitä minuutin verran. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää väkiviinaetikka ja maistele. Kun poski tuntuu menevän miellyttävästi suppuun sisäpuolelta, etikan määrä on sopiva. Jos maku tuntuu liian hennolta, lisää etikkaa, ja jos puolestaan liian tiukalta, lisää vettä. Liemen pitää olla tiukka, jotta silli saa makua ja kiinteän rakenteen.
- Kun olet tyytyväinen, lisää pala kuorittua piparjuurta liemeen. Näin liemi säilyy kirkkaana.
- Anna tekeytyä pari päivää ennen tarjoilua.
Tarjoa silli hyvien keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kera.
© WWF ja Markus Maulavirta
|
|  |
|
|
|
|
2668651 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|