Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Meriruohorullat   • Sushi katkaravuilla   • Sushirullat   • Graavilohisushit 

Graavilohisushit




  • 2 ½ dl pyöreäjyväistä tai valkoista riisiä
  • 1 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 norilehteä eli kuivatusta merileväpyreestä puristettuja ohuita lehtiä (alan liikkeistä)
  • 50 g miedosti graavattua lohta
  • ½ kurkkua
  • soijakastiketta tarjoiluun
  • piparjuuritahnaa tai wasabia eli japanilaista piparjuuritahnaa (alan liikkeistä)

1. Huuhtele riisi huolellisesti ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta kattila liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä viisi minuuttia.
2. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Silppua kurkku.
3. Mausta riisi viinietikalla ja sokerilla. Pyöritä jäähtyneestä riisistä pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin 10 minuutiksi.
4. Leikkaa norilehdistä 20 palaa. Laita kullekin norilehtipalalle riisipallo. Aseta päälle lohta ja kurkkusilppua.

Tarjoa sushien kanssa soijakastiketta dippaukseen ja inkivääritahnaa tai wasabia mausteeksi.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2404522
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net