Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalamureke à la Riitta Suominen   • Pinaattinen kalamureke 

Pinaattinen kalamureke


(8 annosta)


  • 750 vaalealihaista kalaa (hauki, siika tai ahven)
  • 1 pss (150 g) pakastepinaattia
  • 1 rkl voita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 munaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
    Lisäksi
  • Creme Bonjour Cuisinea (tilli & sitruuna)

Sulata pinaatti mikrossa tai kattilassa. Valuta pinaatista irtoava neste lävikössä. Sekoita voi lämpimän pinaatin joukkoon.
Hienonna kalafileet monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma, munat, pinaatti ja tilli. Lisää sitruunanmehu ja mausteet. Sekoiya massa tasaiseksi.
Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteenmuotoiseen vuokaan (tilavuus 1 l). Nosta vuoka suurempaan, korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.
Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille. Koristele halutessasi yrteillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa pinaattinen kalamureke perunasoseen sekä tillillä ja sitruunalla maustetun cuisinen kanssa.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140368
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net