|
|
|
 | Cheddar- tonnikalapata
(ohje on kahdelle)
- 1 pkt Kolatun Cheddarjuustoa
- 4 dl maitoa
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuliviipale
- 6 kokonaista mustapippuria
- 60 g voita tai margariinia
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 sellerinvarsi pilkottuna
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tölkki tonnikalaa (kokonaisena vedessä)
- 1 dl kermaa
- 1/2 hienonnettua persiljaa
- suolaa ja mustapippuria
- Raasta juusto. Kiehauta kattilassa maito, laakerinlehti, sipuliviipale ja mustapippurit. Ota pois liedeltä ja anna hautua 15 minuuttia. Siivilöi maito talteen. Paista sipuli ja selleri voissa, noin 5 minuuttia. Lisää jauhot. Sekoita koko ajan kunnes seos alkaa kuplia. Lisää maito vähitellen seokseen koko ajan sekoittaen, kunnes alkaa kiehua.
- Anna hautua miedolla lämmöllä vielä n. 5 minuuttia. Lisää kerma, persilja ja puolet juustoraasteesta, keitä pari minuuttia koko ajan hämmentäen kunnes juusto on sulanut.
- Lisää tonnikala ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunissa 180 asteessa n. 15-20 min. Jos uunissasi on grillivastus, laita se päälle paiston loppuvaiheessa niin, että pinta saa kauniin ruskean värin.
Liity Kalaruokaverkkoon
|
|  |
|
|
|
|
2672174 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|