|
|
|
 | Kalapiirakka säilykkeestä
Pohja:
- 100 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kermaa
- 1 rkl vettä
Täyte:
- 1 purkki tonnikalaa vedessä (kriittinen koska tonnikalaa yli kalastetaan), lohta tai muuta täyssäilykekalaa
- 1-2 tl tilliä (tuoretta tai kuivattua)
- ½ tl valkopippuria
- 100 g emmentaljuustoraastetta
- 1 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 3 munaa
- Voi ja vehnäjauho vaivataan käsin keskenään. Seokseen lisätään vesi ja kerma. Taikina painellaan voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan.
- Täyteaineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan vuokaan taikinan päälle.
- Täytteen päälle ripotellaan juustoraaste
- Paistetaan 230 asteessa noin 30 minuuttia mieluiten alalämmöllä.
Piirakka sopii erinomaisesti illanistujaisiin pikkulämpimäksi.
Liity Kalaruokaverkkoon
|  |
|
|
|
|
2672212 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|