Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Graavilohta ja siian mätiä paahtoleipäsellolla   • Graavilohi Talasniemen tapaan   • Graavilohi I   • Kveenien graavilohi   • Punajuurella maustettu graavikuha   • Suolasiika   • Tuoresuolattua ja marinoitua hyvää   • Graavihauki   • Sinappikastike ja graavilohisalaatti   • Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia   • Täytetyt graavisiikanyytit   • Punajuurigraavattu lohi   • Sokerisuolattu graavilohi   • Graavilohisalaatti 

Graavihauki




  • 2 nahallista haukifileetä
  • 2 dl merisuolaa
  • 2 tl hienosokeria
  • 2 tl valkopippuria
  • 1/2 dl tilliä
    (roseepippureita)

    Hunajakastike:
  • 150 g hunajaa
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

    Koristeluun:
    roseepippureita
    tilliä

1. Laita nahalliset haukifileet muutamaksi päiväksi pakastimeen. Ota fileet sulamaan jääkaappiin päivää ennen suolausta. Anna niiden sulaa kohmeisiksi. Suolaa fileet vähintään vuorokautta ennen tarjoamista, suuret fileet 2-3 päivää aikaisemmin.
2. Peitä pitkänomaisen astian pohja karkealla suolalla ja ripauksella sokeria. Aseta haukifilee nahka alaspäin astiaan. Ripottele karkeaa suolaa kalan päälle niin, että se lähes peittyy. Lisää ripaus sokeria. Murskaa 1 tl valkopippuria kalan pinnalle. Ripottele hienonnettua tilliä kalalle.
3. Aseta toinen kalafilee astiaan nahkapuoli päällepäin. Ripottele suolaa ja sokeria pinnalle.
4. Peitä astia tuorekelmulla ja laita kylmään vuorokaudeksi.

Valmista hunajakastike vatkaamalla notkea hunaja, omenaviinietikka ja rypsiöljy keskenään.

Leikkaa graavihauki ohuiksi viipaleiksi nahkaa pitkin pyrstöön päin. Koristele hienonnetulla tillillä ja roseepippureilla ja tarjoa hunajakastikkeen kanssa.

Anna-Maija Tanttu





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2404525
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net