Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Graavilohta ja siian mätiä paahtoleipäsellolla   • Graavilohi Talasniemen tapaan   • Graavilohi I   • Kveenien graavilohi   • Punajuurella maustettu graavikuha   • Suolasiika   • Tuoresuolattua ja marinoitua hyvää   • Graavihauki   • Sinappikastike ja graavilohisalaatti   • Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia   • Täytetyt graavisiikanyytit   • Punajuurigraavattu lohi   • Sokerisuolattu graavilohi   • Graavilohisalaatti 

Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia





  • 1 kg ruodotonta merilohifileetä
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • tillin varsia

    Punajuurisalaatti:
  • 4 keskikokoista etikkapunajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl smetanaa

1. Laita lohifilee leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Sekoita valkopippuri, sokeri ja suola keskenään. Ripottele mausteseos tasaisesti lohen pinnalle. Asettele päällimmäiseksi tillin varsia ja kääri lohi tiiviisti leivinpaperiin. Pane lohi kylmään ja anna graavautua vuorokausi.
2. Leikkaa punajuuret pikkusormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kypsennä sipuli voissa miedolla lämmöllä pehmeäksi. Lisää joukkoon punajuuret ja raastettu piparjuuri. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon smetana ja kiehauta salaatti.
3. Ota lohi kylmästä, poista mausteet pinnalta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile punajuurisalaatin kanssa.

Eero Mäkelä
keittiömestari




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2216988
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net