Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Graavilohta ja siian mätiä paahtoleipäsellolla   • Graavilohi Talasniemen tapaan   • Graavilohi I   • Kveenien graavilohi   • Punajuurella maustettu graavikuha   • Suolasiika   • Tuoresuolattua ja marinoitua hyvää   • Graavihauki   • Sinappikastike ja graavilohisalaatti   • Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia   • Täytetyt graavisiikanyytit   • Punajuurigraavattu lohi   • Sokerisuolattu graavilohi   • Graavilohisalaatti 

Punajuurigraavattu lohi



(4 annosta)

  • 1 kg kirjolohifileetä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita

    Punajuurimarinadi
  • 1 raaka punajuuri
  • ½ sitruunan kuori
  • ½ appelsiinin kuori
  • 2 rkl tillihaketta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

1. Kuori ja raasta punajuuri. Pese ja raasta sitruunan ja appelsiinin kuoret. Hienonna tilli. Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhoon.
2. Aseta lohipala laakeaan astiaan ja levitä punajuuriseos kalan pintaan. Anna maustua 3 tuntia jääkaapissa.
3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista marinadi kalafileen pinnasta.
4. Voitele uunivuoka öljyllä ja voilla. Nosta kala vuokaan ja kypsennä uunissa 10 – 15 minuuttia, kunnes kalan pinta tuntuu hiutaleiselta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Vinkki! Jos jätän kalan raa´aksi, lisään suolan määrää ja annan kalan graavautua pari tuntia.

Ohje: Glorian ruoka & viini



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140368
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net