Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Graavilohta ja siian mätiä paahtoleipäsellolla   • Graavilohi Talasniemen tapaan   • Graavilohi I   • Kveenien graavilohi   • Punajuurella maustettu graavikuha   • Suolasiika   • Tuoresuolattua ja marinoitua hyvää   • Graavihauki   • Sinappikastike ja graavilohisalaatti   • Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia   • Täytetyt graavisiikanyytit   • Punajuurigraavattu lohi   • Sokerisuolattu graavilohi   • Graavilohisalaatti 

Sokerisuolattu graavilohi



(12 annosta)

  • 1 kg (nahallista) lohifileetä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl murskattuja valkopippureita
  • 2 isoa tillipunttia

1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa filee puoliksi.
2. Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään ja hiero seos tasaisesti molempien lohipalasten pinnalle. Hienonna 1 puntti tilliä ja hiero se lohen pintaan.
3. Laita lohipalat mausteineen vastakkain ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa 2 vuorokautta kevyen painon alla. Käännä palasia muutaman kerran.
4. Pyyhi kalan pinta mausteista. Leikkaa pyrstöpäästä alkaen ohuiksi viipaleiksi ja koristele runsaalla tuoreella tillillä.

Sinappi-tillikastike

  • 1 iso puntti tilliä
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl dijonsinappia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • n. ½ tl suolaa
  • n. ½ tl mustapippuria myllystä

1. Hienonna tilli. Yhdistä ainekset kulhossa.

Ohje: Glorian ruoka & viini




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140368
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net