Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Graavilohta ja siian mätiä paahtoleipäsellolla   • Graavilohi Talasniemen tapaan   • Graavilohi I   • Kveenien graavilohi   • Punajuurella maustettu graavikuha   • Suolasiika   • Tuoresuolattua ja marinoitua hyvää   • Graavihauki   • Sinappikastike ja graavilohisalaatti   • Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia   • Täytetyt graavisiikanyytit   • Punajuurigraavattu lohi   • Sokerisuolattu graavilohi   • Graavilohisalaatti 

Graavilohi I




(Tämän tuoresuolatun lohen ohje on osin uutta ja osin vanhaa.)

  • 500 – 750 g lohifileetä, mieluiten keskipala
  • iso nippu tilliä
  • 1 – 2 rkl sokeria
  • 1½ tl rouhittua valkopippuria
  • 1 – 2 rkl merisuolaa

1. Nypi ruodot siihen tarkoitetulla atulalla eli ruotopihdeillä.

2. Sekoita sokeri, pippuri ja suola ja hiero kalan lihapuolelle tätä mauste-seosta. Halkaisen tillin paksuja varsiosia veitsellä pituussuunnassa ja aseta ne fileen päälle lihapuolelle.

3. Kääri filee pergamiiniin (voipaperiin) ja aseta se pitkulaiseen vuokaan, jossa on välipohja.
Voit myös leikata filee poikkisuunnassa kahteen eri palaan, jotka asetat päällekkäin lihapuolet vastakkain ja paino päälle (vanha tyyli). Ellei kaapistasi löydy välipohjallista vuokaa, kääri voipaperiin kääritty lohi esim. sanomalehteen kosteuden imemiseksi ja paketti tavalliseen vuokaan.
( kalan suolautuessa suola imeytyy kalan lihaan ja vesi ulos = osmoosi-ilmiö)
Graavityyny on kätevä kosteuden imijä.

4. Anna kalan suolautua jääkaapissa vuorokausi. Jos haluat jatkaa suolausta, rapsuta sulamaton suola pois fileeltä, vaihda tilli, kääri paketti kiinni ja anna tekeytyä toinen vuorokausi (näin graavasi Tenon lohta Lapin poika, Anto Särestöniemi).

5. Avaa paketti, raaputa mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi vinottain nahkaa pitkin, mieluimmin pyrstöön päin.

Asettele viipaleet kylmälle tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla tillinoksilla. Leikkaa jäljelle jäänyt nahka 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi ja pariloi ne. Asettele suikaleet lohisiivujen ympärille koristeeksi.

24.11.03; 22.12.2003;



Liity Kalaruokaverkkoon




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2307649
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net