Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Graavilohta ja siian mätiä paahtoleipäsellolla   • Graavilohi Talasniemen tapaan   • Graavilohi I   • Kveenien graavilohi   • Punajuurella maustettu graavikuha   • Suolasiika   • Tuoresuolattua ja marinoitua hyvää   • Graavihauki   • Sinappikastike ja graavilohisalaatti   • Kraavilohta ja lämmintä punajuurisalaattia   • Täytetyt graavisiikanyytit   • Punajuurigraavattu lohi   • Sokerisuolattu graavilohi   • Graavilohisalaatti 

Kveenien graavilohi




Heikki Hurskainen heitti yhdistyksellemme e-mailin kuinka sitä kalaa graavataan ja graavataan. Emme malta olla julkaisematta sitä uudelleen.

”tervehdys

Tapasin kesällä Norjan Finnmarkissa jo miehenikään ehtineet kveeni(norjansuomalaiset)veljekset.

Kerran syötiin porukalla, tietysti suolakalaa ja kalasoppaa, ja nuorin veljeksistä (60 v ) kommentoi kaverini tekemää "graavikalaa" , jossa oli suolan’ lisäksi tilliä ja hiukan pippuria. " Ei se vain ole graavikalaa... tämä jotakin soolakalaa "
Myöhemmin kyselin paikkakuntalaisten tapaa laittaa graavikala ja ohjeeksi sain seuraavaa: ota kunnon pala lohta keskeltä filettä, kuivaa kala paperilla, aseta kala vadille , jossa on reunaa. Laita sokeria fileelle niin että se tulee valkoiseksi, odota kunnes sokeri on tullut läpinäkyväksi, lisää merisuolaa samalla tavalla kuin sokeri. Peitä foliolla tai kelmulla ja laita filee viileeseen. EI PAINOA PÄÄLLE. Fileen paksuudesta riippuen 6 – 24 tuntia ja homma on valmis.

Reissun jälkeen kokeilin ohjetta kotona. Erinomaista. Suosittelen.”

Heikki Hurskainen



Liity Kalaruokaverkkoon




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2096150
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net