800 g nahatonta kuhafileetä (aidossa käytetään koljaa=haddock)
2 dl vehnäjauhoa
2 dl pilsneriä
2 munaa
ripaus cayannepippuria
suolaa
syväpaistoöljyä
500 g Rosamunda perunaa
mallas-etikkaa
1. Leikkaa kuha isoiksi paloiksi ja suolaa se kevyesti. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne paksuiksi tangoiksi kylmään veteen.
2. Valmista frityyri-taikina. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset pilsneriin vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta suolalla ja cayenne-pippurilla. Lämmitä öljy noin 170-asteiseksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä. Friteeraa perunat kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta ja mausta suolalla ja mallasetikalla. Dippaa kalanpalat taikinassa ja tiristä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Tarjoile heti perunoiden ja rémouladen kera.
Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.