Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valaan lihaa ja merirapuja   • Kala-sinttimureke   • Kalamureke katkarapukastikkeessa   • Pagellia San Sebastianin tavoin   • Kalaa viherkastikkeessa   • Kalaa Valencian tapaan   • Voileipäkakku savukalasta   • Kalastajan voileipäkakku   • Kalakohokas   • Kapteeni Nedrumin lentokalapihvit   • Paistetut lentokalat   • Espada Galician tapaan   • Paistettu rauskunsiipi   • Piikkihaita yrttikastikkeessa   • Fish and chips   • Nokkahaukea mestarin tapaan   • Sveitsinleike valaan lihasta   • Lentokalaa kapteenille 

Fish and chips





  • 800 g nahatonta kuhafileetä (aidossa käytetään koljaa=haddock)
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl pilsneriä
  • 2 munaa
  • ripaus cayannepippuria
  • suolaa
  • syväpaistoöljyä
  • 500 g Rosamunda perunaa
  • mallas-etikkaa

1. Leikkaa kuha isoiksi paloiksi ja suolaa se kevyesti. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne paksuiksi tangoiksi kylmään veteen.

2. Valmista frityyri-taikina. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset pilsneriin vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta suolalla ja cayenne-pippurilla. Lämmitä öljy noin 170-asteiseksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä. Friteeraa perunat kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla noin 2-3 minuuttia ja toisella kerralla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Valuta ja mausta suolalla ja mallasetikalla. Dippaa kalanpalat taikinassa ja tiristä muutama minuutti kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Tarjoile heti perunoiden ja rémouladen kera.

Voit kääriä kalat ja perunat voipaperin sisälle ja sitten sanomalehteen. Näin ne pysyvät lämpiminä hetken.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2414898
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net