Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valaan lihaa ja merirapuja   • Kala-sinttimureke   • Kalamureke katkarapukastikkeessa   • Pagellia San Sebastianin tavoin   • Kalaa viherkastikkeessa   • Kalaa Valencian tapaan   • Voileipäkakku savukalasta   • Kalastajan voileipäkakku   • Kalakohokas   • Kapteeni Nedrumin lentokalapihvit   • Paistetut lentokalat   • Espada Galician tapaan   • Paistettu rauskunsiipi   • Piikkihaita yrttikastikkeessa   • Fish and chips   • Nokkahaukea mestarin tapaan   • Sveitsinleike valaan lihasta   • Lentokalaa kapteenille 
Kalamureke katkarapukastikkeessa
Tätä kalaa on helppo kalastaa. Lompakko mukaan ja lähimpään ruokakauppaan.

450 g ruodotonta pakastekalaa
3 tl suolaa
4 dl kermamaitoa
1 dl korppujauhetta tai leivänsisusta
2 munaa
1 dl sulatettua voita
valkopippuria

Katakarapukastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kalalientä
1 dl kermaa
100 g katkarapuja
suolaa
tilliä

1. Jauha sulanut kala lihamyllyssä hienoksi.
2. Yhdistä kaikki murekeainekset ja vaivaa hyvin sekaisin.
3. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä vesihauteessa
keittäen tai uunissa hauduttaen noin tunnin ajan kannen alla.

Murekkeen kypsyessä voit valmistaa kastikkeen:
1. Kiehauta jauhot voissa, lisää kylmä kalaliemi yhdellä kertaa.
Keitä 10 minuuttia.
2. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja lisää kastikkeeseen.
Tarkasta maku ja ryöpsäytä katkaravut sekaan.

Kumoa kypsä mureke tarjouluvadille ja kaada osa kastikkeesta
päälle. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

HK




Liity Kalaruokaverkkoon



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2414904
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net