Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valaan lihaa ja merirapuja   • Kala-sinttimureke   • Kalamureke katkarapukastikkeessa   • Pagellia San Sebastianin tavoin   • Kalaa viherkastikkeessa   • Kalaa Valencian tapaan   • Voileipäkakku savukalasta   • Kalastajan voileipäkakku   • Kalakohokas   • Kapteeni Nedrumin lentokalapihvit   • Paistetut lentokalat   • Espada Galician tapaan   • Paistettu rauskunsiipi   • Piikkihaita yrttikastikkeessa   • Fish and chips   • Nokkahaukea mestarin tapaan   • Sveitsinleike valaan lihasta   • Lentokalaa kapteenille 

Kalastajan voileipäkakku



(20-25 henkilölle)



  • 2 pkt (à 24 viip.) tummia vuokaleipäviipaleita
  • 2 pkt (à 20 viip.) vaaleita vuokaleipäviipaleita

    Kostutus:
  • 2-3 dl vettä
  • 1 rkl kalafondia
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl sitruunamehua

    Lämminsavulohitäyte:
  • 1 rs (170 g) konjakki-pippurijuustoa
  • 300 g lämminsavulohta (ruodottomana ja nahattomana)
  • 1 dl kevätsipulisilppua

    Katkaraputäyte:
  • 200 g katkaraputuore- tai sulatejuustoa
  • 1 ps (180 g) katkarapuja (sulatetaan ja valutetaan)
  • 1 dl tillisilppua

    Kylmäsavulohitäyte:
  • 200 g yrtti-pippurituorejuustoa
  • 250 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 dl ruohosipulisilppua

    Pinnalle:
  • 1 rs (200 g) minimaisseja
  • vettä
  • suolaa
  • sahramia

  • 2 ps (à 180 g) isoja katkarapuja (sulatetaan ja valutetaan)
  • cajunmaustesekoitusta

    Kuorrutus:
  • 250 g tuorejuustoa tai majoneesia

    Reunojen viimeistelyyn:
  • 2 dl persilja-kirvelisilppua

    Tarjoiluun:
  • 2 limea


  1. Vuoraa nelikulmainen vuoka tai vaikkapa suoralaitainen pahvirasia (A4 kokoa) kelmulla.
  2. Leikkaa leivistä tummat reunat pois. Levitä kerros leipäviipaleita vuokaan. Kostuta.
  3. Levitä notkistettu konjakki-pippurituorejuusto leipäkerroksen päälle ja ripottele pilkotut kalapalat ja kevätsipulisilppu juuston päälle. Lado seuraava leipäkerros vuokaan, kostuta ja levitä notkistettu katkarapujuusto leiville ja ripottele katkaravut ja tillisilppu päälle. Lado seuraava leipäviipalekerros vuokaan, kostuta ja levitä notkistettu yrtti-pippurijuusto leiville. Asettele lohiviipaleet ohueksi kerrokseksi juuston päälle ja ripottele ruohosipulisilppu pinnalle. Levitä kerros leipäviipaleita täytteen päälle.
  4. Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Kiehauta minimaissintähkät suolalla ja sahramilla ryyditetyssä vedessä ja mausta katkaravut cajunmausteella.
  5. Peitä tasainen tarjoilualusta leivinpaperilla ja kumoa kakku. Poista kelmu. Peitä kakku ohuella tuorejuusto tai majoneesi kerroksella ja viimeistele reunat persilja-kirvelisilpulla.
  6. Peitä pinta katkaravuilla ja vinoon leikatuilla minimaissintähkillä. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Asettele limelohkot koristeeksi kakun viereen. Voit myös leikata voileipäkakun kalan muotoiseksi.






Liity Kalaruokaverkkoon





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2414897
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net