Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valaan lihaa ja merirapuja   • Kala-sinttimureke   • Kalamureke katkarapukastikkeessa   • Pagellia San Sebastianin tavoin   • Kalaa viherkastikkeessa   • Kalaa Valencian tapaan   • Voileipäkakku savukalasta   • Kalastajan voileipäkakku   • Kalakohokas   • Kapteeni Nedrumin lentokalapihvit   • Paistetut lentokalat   • Espada Galician tapaan   • Paistettu rauskunsiipi   • Piikkihaita yrttikastikkeessa   • Fish and chips   • Nokkahaukea mestarin tapaan   • Sveitsinleike valaan lihasta   • Lentokalaa kapteenille 
Kalakohokas

  • noin 4 dl keitettyä, kylmää kalaa
  • voita tai voi-öljyseosta
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • raastettua muskottia
  • 3 munaa
  • 2 rkl silputtua tilliä
    Lisukkeeksi sopivat voisula ja lehtisalaatti.

  1. Nypi kala pieniksi paloiksi. Sulata 2 rkl voita tai voimariinia ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää nesteeksi vähän kerrallaan kalalientä ja maitoa koko ajan hämmentäen.
  2. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Ota kattila liedeltä ja anna kastikkeen hieman jäähtyä.
  3. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan aina välillä voimakkaasti hämmentäen.
  4. Sekoita joukkoon kalapalat, sitten kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset hyvon varovasti sekä tilli. Kaada seos hyvin voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen kohokasvuokaan.
  5. Pane vuoka heti uuniin 200 asteeseen ja paista kohokasta 35 – 40 minuuttia. Vältä avaamasta uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana.


Tarjoile kohokas heti, lisäksi voisulaa sekä patonkia ja lehtisalaattia.

Liity Kalaruokaverkkoon



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2414917
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net