Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valaan lihaa ja merirapuja   • Kala-sinttimureke   • Kalamureke katkarapukastikkeessa   • Pagellia San Sebastianin tavoin   • Kalaa viherkastikkeessa   • Kalaa Valencian tapaan   • Voileipäkakku savukalasta   • Kalastajan voileipäkakku   • Kalakohokas   • Kapteeni Nedrumin lentokalapihvit   • Paistetut lentokalat   • Espada Galician tapaan   • Paistettu rauskunsiipi   • Piikkihaita yrttikastikkeessa   • Fish and chips   • Nokkahaukea mestarin tapaan   • Sveitsinleike valaan lihasta   • Lentokalaa kapteenille 
Piikkihaita yrttikastikkeessa



  • 1 perattu ja nyljetty piikkihai
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria

    Vihreä kastike:
  • 1 rkl voita
  • 1 purjo
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 nippu hienonnettua tilliä ja persiljaa
  • ½ tl rakuunaa tai salviaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa

  1. Mausta piikkihai sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa, grillissä, mikrossa tai viipaloituna paistamalla. 200 asteen uuninlämmössä foliolla peitettynä piikkihai kypsymisaika on noin 15-20 minuuttia, mikroaaltouunissa noin viisi minuuttia.
  2. Valmista kalan kypsyessä kastike. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja kiehauta rasvassa. Sekoita joukkoon jauhot ja sen jälkeen kalaliemi ja valkoviini. Anna kiehua hiljaa noin 10 minuuttia.
    Lisää hienonnetut maustevihannekset, yrtit, suola ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Nosta kypsä kala tai kalapalat vadille ja kaada päälle kastike.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2414898
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net