Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
Maalarin simpukkagratiini


  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 iso tölkillinen simpukoita omassa liemessään
  • 1 tölkillinen herkkusieniä
  • kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 6 munaa
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Lisäksi: sitruunalla ja valkosipulisuolalla maustettua voita

  1. Hienonna sipuli ja käristä rasvassa, mutta älä anna ruskistua. Ripottele pinnalle jauhot ja kiehauta. Lisää nesteeksi vähän kerrallaan simpukka- ja herkkusienilientä sekä sen verran kermaa, että kastikeesta tulee kohtalaisen paksua.
  2. Ota kattila liedeltä ja anna kastikkeen jonkin verran jäähtyä. Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää suola ja pippuri.
  3. Levitä simpukat ja herkkusienet voideltuun tasapohjaiseen kuumuutta kestävään vuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  4. Vatkaa munanvalkuaiset ja sekoita ne hyvin varovasti kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauho-juustoraaste-persiljaseos.
  5. Pidä vuokaa vesihauteessa 225-asteisessa uunissa, kypsytä n. 1 tunti. Vältä avaamasta uuninluukkua ensimmäisen 20 minuutin aikana.


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2301643
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net